top of page

  Het Belang van 

Non-Verbale Communicatie

Stuurt u wel eens onbewust sociale signalen uit die uw persoonlijk en zakelijk geluk saboteren? 

Heeft u af en toe het gevoel te kort te schieten op vlak van emotionele intelligentie?

Wil u sterker verbinding maken met mensen zodat u meer invloed kan uitoefenen?

En hoe zit het met uw charisma? 

Het is verbazingwekkend hoe weinig vertrouwd we zijn met de invloed van non-verbale communicatie op ons werk en ons leven. Uw non-verbaal gedrag is nochtans allesbepalend voor het bereiken van uw persoonlijke en zakelijke doelen, het kan u letterlijk maken of kraken.

 

Beheersing van lichaamstaal is vaak het missende ingrediënt bij veel professionals. Het juiste non-verbaal gedrag heeft nochtans erg veel voordelen. U versterkt hiermee uw people skills, emotionele intelligentie, relaties, impact en invloed op anderen.

 

" Als televisieman wist ik dat non-verbale communicatie belangrijk is, maar dat het zo een grote impact heeft... heeft me toch wel verrast." 

Michael Desmet,

Eindredacteur/coach VTM nieuws

(Dagopleiding Non-verbale Communicatie)

Wat is Non-verbale Communicatie?

Bij non-verbale communicatie brengen we een boodschap over zonder woorden. Dat kan op verschillende manieren: met onze gebaren, onze lichaamshouding, ons uiterlijk, gezichtsuitdrukkingen en het oogcontact dat we maken. Maar bijvoorbeeld ook met onze stem en de manier waarop we ons in de ruimte bewegen of anderen aanraken. Ja zelfs met onze geur!

 

Het Belang van Non-verbale Communicatie

Communicatie is een zeer belangrijk onderdeel van ons werk en dagelijks leven.

Met de snelle opmars van kunstmatige intelligentie, leven we in een tijdperk waar de mens het risico loopt om irrelevant te worden. Hoewel menselijke processen dreigen onder druk te komen staan, zullen communicatie en menselijk contact meer dan ooit essentieel zijn voor de levensnoodzakelijke behoefte aan verbinding.

 

In een wereld waar we zo gefocust zijn op 'wat' we zeggen, negeren mensen vaak 'hoe' ze een boodschap brengen. Nochtans bewijst de wetenschap dat meer dan 60% van onze communicatie non-verbaal wordt overgebracht. Daarmee is dit één van de belangrijkste onderdelen van goede communicatie. Zonder dat we het beseffen zijn onze fysieke signalen en gewoontes een doorslaggevende factor voor een goede eerste indruk en verbinding met anderen. Non-verbale signalen kunnen bijvoorbeeld het verschil maken tussen het binnenhalen of missen van een droomjob of een deal. 

 

Kan je Non-verbale Communicatie leren? 

Absoluut! 

 

Onze science based workshops, presentaties en coaching sessies reiken professionals essentiële non-verbale handvaten aan die zij nodig hebben om beter te functioneren, negatief non-verbaal gedrag te detecteren in zichzelf maar ook bij anderen, verbinding te maken, geloofwaardigheid uit te stralen en een positieve indruk te maken in welke situatie dan ook. 

 

U krijgt via onze trainingen inzicht in de eigen NV communicatie, maar ook in de lichaamstaal van uw klanten, collega’s en stakeholders. Met de juiste non-verbale communicatie strategieën creëert u grip op de eigen uitstraling, op gesprekken, onderhandelingen en resultaten.

 

Voor Wie? 

Onze opleidingen richten zich tot iedereen die geïnteresseerd is in: 

  • een sterkere, meer charismatische uitstraling

  • meer impact krijgen

  • een onuitwisbare 1ste indruk maken

  • reageren op wat mensen denken maar niet zeggen

  • meer vertrouwen opbouwen met klanten en collega’s

  • andere mensen beter leren lezen

  • zelfverzekerd en responsief communiceren

  • diepgaander verbinding maken met gesprekspartners

  • lichaamstaal aanwenden om persoonlijke en zakelijk doelen te bereiken

 

Het maakt niet uit welke functie u bekleedt, of in welke sector u werkt. Iedereen is welkom.

 

Voorkennis is niet vereist. 

bottom of page